Foss & Partners staat klaar voor iedere hulpvrager. Onze missie is de kracht van de hulpvrager vergroten en bijdragen aan een inclusieve samenleving. Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen. Ieder mens telt voor ons!
 
Contextueel of Systeem Therapeut
Stel jij altijd het belang van het kind voorop of laat jij je meeslepen in het scheidingsdrama? Als Contextueel of Systeemtherapeut heb jij eerder met dit bijltje gehakt. Daarom willen wij JOU in ons team.
Wat ga je doen?
Je begeleidt en behandelt gezinnen in de regio Amersfoort, waar het op zijn zachts gezegd ¨even niet lekker loopt¨. Dit kan komen door een echtscheiding of door kinderen- en jongvolwassenen met gedragsproblemen of door psychische problematiek van de ouder(s).
Zodra ouders niet meer met elkaar praten is het belang van het kind in het geding. Aan jou de taak om door eventuele weerstand heen te werken. Daar is niet iedereen direct ontvankelijk voor. Maar jij bent een doorzetter. Jij laat je niet uit het veld slaan. Jij gaat net zolang door totdat de communicatie voldoende is hersteld en ouders zich committeren aan het ouderschapsplan. Je hoeft dit niet alleen te doen. De Mediator van Foss & Partners staat aan je zijde. Daarnaast werk je samen met instanties zoals SAVE, Veilig Thuis, de Jeugdbescherming en het Wijkteam.
In verdrietige situaties lukt het niet om de communicatie te herstellen of de cliënt te helpen. Dat is verschrikkelijk en tegelijkertijd de realiteit. Uiteraard steunen en begeleiden wij elkaar. Maar, dit neemt niet weg dat je dealt met heftige situaties. Daarom is het voor ons een harde eis dat je minimaal drie jaar werkervaring hebt in de (gedwongen) jeugdhulp. Wij denken dat je daarmee voldoende bagage hebt om deze baan voor jou en onze cliënten tot een succes te maken.
Genoeg over ons, door naar jou!
Dat je ZZP´er bent weten we. Dat jij graag zelf je agenda bepaalt ook. Dat is voor ons geen enkel probleem.   Wij juichen ondernemerschap toe en denken zelf graag out of the box! Hoe? Door in maatwerkoplossingen te denken: als een gezin zich aanmeldt is standaardhulp niet altijd de oplossing. Wij gaan direct in gesprek. Wie ben je, hoe is de situatie ontstaan en welke hulp past het beste in jouw situatie? Als wij de hulp niet direct in huis hebben zorgen wij dat die er alsnog komt.

Wij vinden het fijn als jij ook buiten kaders durft te denken en dit bij ons aangeeft. Jouw 45 collega´s en zelfs de directie, hebben werkervaring binnen de GGZ en Jeugdzorg. Dit zorgt ervoor dat Foss & Partners bruist. Op dit moment breiden wij uit waardoor er nog meer ruimte is voor jouw initiatieven.
Met wie werk ik samen?
Je werkt samen met 45 Systeemtherapeuten, Psychologen, Ambulant Begeleiders en Mediators. Zij zijn bij Foss & Partners in dienst of werken als Freelancer. Tijdens de pandemie blijven we het gezellige team dat we zijn. Gesprekken met cliënten vinden voornamelijk plaats op kantoor.
Wij vinden het leuk om, zodra het weer kan, op woensdagmiddag met het team te lunchen. Daarnaast organiseren wij twee keer per jaar een event voor al onze medewerkers. Verder word je begeleid door Rianne, onze Regiomanager die jarenlange ervaring heeft in de GGZ.
Waar doe ik het voor?
Voor de cliënten, voor werkgeluk en uiteraard voor een motiverend uurtarief. Wij geloven niet in stereotypes of standaard arbeidsvoorwaarden. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent, welke ervaring je meebrengt en in welke contractvorm je wilt werken. Daarna doen wij jou een aanbod.
Wat wij wél alvast kunnen zeggen is:- Dat je er 45 ondernemende collega´s bijkrijgt; - Wij heel blij worden van eigen initiatieven; - Jij bij ons diverse opleidingen- en cursussen kunt volgen. 
Wat je echt nodig hebt om het naar je zin te hebben als Systeemtherapeut
- IJzersterke communicatieskills op diverse niveaus; - Minimaal 3 jaar werkervaring binnen de (gedwongen) jeugdhulp; - Een afgeronde HBO of WO-studie tot Contextueel- of Systeemtherapeut; - Een geldige SKJ of BIG-registratie; - Praktijkervaring opgedaan binnen de jeugdhulpverlening met de systeem therapeutische benadering, contextuele benadering of science of safety; - Ervaring met gespannen thuissituaties waar ook niet-directe familie bij betrokken is. 
Is dit de baan waarvan je nog niet wist dat je hem zocht?
Onze regiomanager Rianne wacht graag op de juiste collega. Dus, ben je wel/niet direct beschikbaar. Bel/app naar Rianne om kennis te maken: 0639722661. Geen tijd om direct te bellen? Stuur een mail naar info@fosspartners.nl en wie weet tot snel.